23 Temmuz 2009 Perşembe

Kesme Aşı

kesme3.jpg

MALZEMELERİ:

  • 1 kg un, tuz ,
  • 2 yemek kaşığı salça ,
  • karabiber,
  • nane ve kekik,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

Un içine tuz ve su konularak kulak memesinden daha sert bir hamur yoğrularak 2 yada 3 pazı yapılır.Pazının biri diğerlerinden daha küçük olarak ayrılır. Pazılar biraz dinlendirilir. Fazla ince olmayan yufkalar açılır. 5-6cm uzunluğunda kesilir bu şeritler daha sonra enine eriştelik doğranır. Bir tencerede suya tuz ilavesiyle kaynatılır. İçine erişteler atılarak pişirilir. Diğer taraftan ayırdığımız küçük pazıyı küçük parçalara ayırıp yuvarlayarak l er cm uzunluğunda doğranır.(halk dilinde nuğul denir.) Tavada yağ eritilir. Nuğullar yağda kızartılır.Salça ve diğer baharatlar katılır, yemeğin üzerine dökülüp sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder