23 Temmuz 2009 Perşembe

Un Çorbası

http://www.yemektarifci.com/yemek_resim/1a4958c1337ea5098574.jpg

Açıklamalar
  • Arzu ederseniz yağ yakma işlemi sırasında nanede kullanabilirsiniz.

Malzemeler
  • 3 çorba k. yoğurt
  • 3 çorba k. un
  • 1 yumurta
  • 1 su b. et suyu
  • 4 diş sarısmak
  • 1 çorba k. tereyağı
  • toz kırmzı biber
  • tuz
  • su

Yapılışı
Terbiyesi için karıştırma kabına 3 çorba kaşığı yoğurt ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı un.Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Terbiyeyi karıştırın.Üzerine sıcak su ilave edin ılıtın.Tencerye 1 su bardağı et suyunu ilave edin.Tencereye sıcak su ilave edin.Suyu kaynatın.Terbiyeyi tencereye ilave edin ve süreklikarıştırarak kıvamı bağlayın.Un çorbasının üzeri için ise tavaya 1 çorba kşığı tereyağı ilave edin.Tereyağı eridikten sonra üzerine toz kırmızı biber ilave edip sos elde edin.Çorbayı servis tabağına alın.Üzerine tereyağılı sosu ilave edip servis edin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder