İçindekiler:
- Kurutulmuş evelik
- Yarım çay bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Kibrit kutusu büyüklüğünde kurtulmuş kuyruk yağı
- Yağ,tuz,su,karabiber,pul biber
Hazırlanışı:
Eveliğin üzerine ılık su konulup biraz bekletilir ve yıkanıp süzülür.
Tencereye yağ ve küçük doğranmış soğan konulur soğanlar az kavrulduktan sonra salçası eklenir karıştırılır ve yumurta eklenir ve karıştırılır,yumurta pişince üzerine gereği kadar su eklenir.
Yıkanmış olan bulgur,mercimekler,pirinç tenzereye eklenir.Evelik,yıkanmış ve küçük doğranmış yağda eklenir,tuzu da eklenir ve pişirmeye bırakılır.
Pişen çorbaya baharatlarıda eklendikten sonra sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Not:Kurutulmuş madımak ve ısırgan otuda böyle yapılır!...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder