Malzeme:
- 6 su bardağı su
- 1/2 kilo dana işkembesi
- 1.5 kahve fincanı sirke
- 7-8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
- 2 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı:
Temizlenen işkembe bir tencereye konur, tuz eklenerek su ile kaynatılır. Kaynarken biriken köpükler alınır. Köpükler bitince tencerenin kapağı kapatılır. İşkembe iyice yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edilir ve sudan çıkarılarak küçük parçalar halinde doğranır, tekrar tencereye aktarılır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon tencereden alman bir veya iki kaşık işkembe suyuyla iyice çırpılarak karıştırılır. Terbiye tencereye azar azar, karıştırılarak eklenir. Çorbaya dövülmüş sarımsakla sirke eklenip bir taşım daha kaynatılır, üzerine ayrı bir tavada eritilen margarin ve kırmızıbiberle sos gezdirilerek sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder