29 Temmuz 2009 Çarşamba

Kelle Paça Çorbası




Malzemeler


  • Kelle Kuzu
  • Yoğurt
  • Yumurta
  • A.Ç. Yağı
  • Sarımsak
  • Sirke
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı


Paçalar önce biraz ateş üzerinde tutulur, ütülenir. Sonra kılları
iyice kazınır. İki tırnağı arasındaki kıl kesesi yarılarak çıkartılır.
İyice yıkanıp büyükçe bir tencereye konur. ay çiçek yağı, sarımsak,
yarım limon, bir soğan konarak pişirilir. Piştikten sonra kemiklerden
ayrılır, iliklerin çıkması için iyice silkelenir. Başka bir kapta
yumurta sarısı, bir limon suyu, un, yarım bardak soğuk su iyice
çarpılır. Çorbaya süzülür. Etlerde konarak un kokusu gidinceye kadar
kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder