29 Temmuz 2009 Çarşamba

Keleçoş



MALZEMELER


  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 kg kuru soğan
  • 2 kaşık tereyağı
  • 100 gr. Kıyma
  • tuz
  • karabiber
  • nane
  • 4 su bardağı et suyu
YAPILIŞI:

Soğan doğranır tereyağında kavrulur. Haşlanmış nohut et suyu ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kıyma tuz karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye ilave edilir. Bulgur konur. 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirilir. İnce kıyılmış taze soğanla yoğurt ilave edilir. Üzerine kızdırılmış naneli yağ gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder