Malzemeler :
- 6 adet yumurta
- 1 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 2/3 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Yumurtaları yıkayınız, ayrı bir kaba, tek tek kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra derince bir kaseye koyunuz, sarı ve beyazı karışana değin çırpıp, sütü ekleyiniz. Unu, yumurta, süt karışımını çırparak, azar azar kaseye ekleyiniz, tuzu koyup, karıştırınız. 25 santimetre çapında bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ koyup, ısıtınız. Yumurtalı karışımın üçte birini, yaklaşık 1 su bardağını tavaya dökünüz, kapağı kapatıp, altı pembeleşince çeviriniz, diğer yüzünü de kızartınız. Karışımın kalanını da aynı şekilde pişirmeye devam ediniz. Pişmiş parçaları üst üste koyup, üçgen şeklinde altı parçaya bölünüz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder